09. mar 2021

Ny lov sikrer lempeligere krav til omregistrering af iværksætterselskaber

09. mar 2021
Ved udgangen af 2020 vedtog folketinget en ny lov, der skal sikre lempeligere krav til omregistrering af iværksætterselskaber, og loven trådte i kraft den 26. februar 2021 på baggrund af en bekendtgørelse udstedt af erhvervsministeren.

Lempeligere krav til omregistrering af iværksætterselskaber

Loven muliggør en lettere omregistrering fra iværksætterselskaber til anpartsselskaber, da der ikke længere skal udlignes en eventuel negativ egenkapital. Herefter skal ejere alene indbetale differencen mellem den registrerede selskabskapital og minimumskravet til anpartsselskabers selskabskapital, som er på 40.000 kr.

Dermed er det ikke et krav, at selskaber ved omregistreringen har en positiv egenkapital på 40.000 kr. På denne måde stilles ejere af iværksætterselskaber som om, at deres selskaber oprindeligt var stiftet som anpartsselskaber.

Frist for omregistrering er forlænget et halvt år

Desuden forlænger loven fristen for omregistrering af iværksætterselskaber med et halvt år, hvorefter omregistrering senest skal finde sted den 15. oktober 2021. Dermed får iværksætterselskaberne tid til at udnytte de nye lempeligere krav.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning?

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med omregistrering af dit iværksætterselskab, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores advokater står klar til at hjælpe dig.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her