28 feb 2018

HjulmandKaptain vinder principiel entreprisesag vedr. arbejdsudleje

I en sag vedrørende en entreprenørs ansvar for arbejdsudleje (såkaldt udlejning af ”arme og ben”) har Landsretten netop truffet en principiel afgørelse.

Problemstillingen opstod i forbindelse med opførelsen af et kompliceret procesanlæg på en medicinalfabrik og sagen vedrørte et spørgsmål om, hvorvidt en entreprenørs ydelse skulle karakteriseres som et entreprisearbejde (med deraf følgende sædvanligt mangelsansvar), eller om det ”kun” var arbejdsudleje.

Problemstillingen er tidligere kun sparsomt berørt i domstols- og voldgiftspraksis, og Landsrettens afgørelse bidrager med en betydelig afklaring. 

Landsretten fandt, at entreprenørens ydelse havde karakter af arbejdsudleje, bl.a. med den begrundelse, at der ikke blev udøvet ledelses-, tilsyns-, kontrol- eller instruktionsbeføjelser, samt at dette ikke blev påtalt af bygherren.

På den baggrund blev entreprenøren frifundet for et tocifret millionkrav og fik samtidig medhold i et betydeligt fakturakrav.

Sagen har helt ekstraordinært verseret i næsten 10 år og hovedforhandlet over 12 retsdage med en samlet bilagsmængde på over 4.500 sider.

Entreprenøren blev for såvel by- og landsret repræsenteret af advokat, partner Casper Gammelgaard fra HjulmandKaptains entrepriseteam.

Eventuelle spørgsmål til afgørelsen kan rettes til Casper Gammelgaard.                            

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i entrepriseret?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her