11. aug 2021

Har du styr på dit barns ulykkesforsikring?

11. aug 2021
Forsikring og pension kan ud fra en undersøgelse, som Epinion har foretaget for dem, konkludere, at mange forældre ikke har taget højde for, om deres børn er dækket af en ulykkesforsikring.

Dit barns institution har ikke en forsikring, der dækker

Mange forældre tror, at børnenes institution har en ulykkesforsikring, som dækker, når børnene opholder sig der, men det er ikke tilfældet.

Kommer dit barn til skade på legepladsen eller til idræt i skolen, så er der normalt ingen forsikring at hente fra kommunen, og der vil også sjældent være en ansvarlig skadevolder til at yde erstatning. Det er derfor især i de situationer, det er en fordel, hvis du har tegnet en forsikring til dit barn.

Du kan læse mere om undersøgelsen fra Forsikring og Pension her

Ved hvilken méngrad skal ulykkesforsikringen til dit barn dække?

Tegner du en ulykkesforsikring til dit barn, så skal du være opmærksom på, ved hvilken méngrad forsikringen dækker.

Nogle ulykkesforsikringer dækker ved en méngrad på 5%, mens andre først dækker ved en højere méngrad.

Méngraden fastsættes i hvert enkelt skadestilfælde ud fra en lægelig vurdering af skadens omfang og gener forbundet med skaden. Det er derfor en vurdering, du skal foretage på forhånd, i forhold til, ved hvilken méngrad, du ønsker, forsikringen skal gå ind at dække dit barn.

Dit ansvar som forælder

Har du tegnet en forsikring til dit barn, eller er der en ansvarlig skadevolder, så er det din opgave som forælder at sørge for, at dit barn får den erstatning eller godtgørelse, som dit barn er berettiget til. Ellers kan du selv ifalde ansvar.

Har du brug for rådgivning?

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med ulykkesforsikring, eller er du eller dit barn kommet til skade og er i tvivl om, hvorvidt I kan have krav på erstatning, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vores advokater med speciale i personskadeerstatning står klar til at rådgive dig om forsikring og erstatning for personskader.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til ulykkesforsikring eller erstatning for personskade?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her