20. aug 2020

Frist for forudbetaling af leverancer pga. Covid-19 er blevet forlænget

20. aug 2020
Siden regeringen og alle Folketingets partier indgik og offentliggjorde en aftale om Covid-19 initiativer den 19. marts 2020, har det været klart, at der er fokus på, hvordan offentlige indkøb kan understøtte virksomheder og dermed lønmodtagere.

Således er der bl.a. udstedt en bekendtgørelse, der skal give kommunerne og regionerne mulighed for, i en tidsbegrænset periode, at udvise fleksibilitet i forbindelse med at undlade at gøre brug af misligholdelsesbeføjelser, når misligholdelsen kan henføres til Covid-19.

Bekendtgørelsen om kommuners og regioners indkøb i forbindelse med håndtering af Covid-19 indeholder derudover muligheden for, at kommuner og regioner i forbindelse med indkøb kan forudbetale leverancer til en værdi af 1 mio. kr. ekskl. moms eller derunder i henhold til vare-, tjenesteydelses- samt bygge- og anlægskontrakter, såfremt dette er hensigtsmæssigt.

Den oprindelige bekendtgørelse fra marts 2020 indeholdt den begrænsning, at muligheden for at forudbetale omhandlede leverancer, der skulle finde sted inden den 1. juli 2020.

Bekendtgørelsen er nu ændret, således muligheden for at forudbetale for leverancer kan finde sted for leveringer inden den 1. november 2020. Du kan læse ændringsbekendtgørelsen her

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her