Markedsføringsret

Markedsføringsret

Som erhvervsdrivende er det vigtigt at overholde markedsføringsloven. Markedsføringsloven er en minimumsstandard for virksomheders markedsadfærd, som sikrer, at du som erhvervsdrivende er i overensstemmelse med god markedsføringsskik og erhvervsskik.

Markedsføringsloven indeholder bl.a. følgende:

  • Regler for, hvordan virksomheder må markedsføre sig
  • Regler for, hvad markedsføringsmaterialet må indeholde
  • Bestemmelser for, at markedsføring ikke må være aggressiv eller vildledende
  • Regler vedrørende digital markedsføring (f.eks. samtykkeregler) ved afsendelse af elektronisk post

Markedsføringsloven som supplement til andre love

Markedsføringsloven bruges ofte som et supplement til andre love, herunder blandt andet i forbindelse med ophavsretsloven, varemærkeloven, designloven og persondataforordningen. Den inddrages eksempelvis ved krænkelsessager, hvor der kan være tale om misbrug af andre erhvervsdrivendes varemærker og forretningskendetegn, produktefterligninger eller lignende.

Sådan kan vi hjælpe din virksomhed

Hos HjulmandKaptain kan vi hjælpe med at sikre, at din virksomhed overholder markedsføringsloven. Vi tilbyder juridisk sparring vedrørende udfærdigelse af samtykketekster, og vi kan rådgive om juridiske udfordringer og muligheder i forbindelse med din virksomheds markedsføringsmateriale.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i markedsføringsret?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her