Iværksættere og iværksætterselskaber

Iværksættere og iværksætterselskaber

Som iværksætter er det helt afgørende at komme godt fra start. Ud over den gode idé eller det nye forretningskoncept, som du påtænker at føre ud i livet, er det mindst lige så vigtigt at have styr på de forretningsmæssige og juridiske rammer.

Det var tidligere muligt at stifte iværksætterselskaber (IVS’er), som var en særlig selskabsform henvendt til iværksættere. Denne selskabsform blev afskaffet i april 2019. 

Eksisterende IVS’er skal være omregistreret til anpartsselskaber senest den 15. oktober 2021. For de fleste kræver dette, at der forinden gennemføres en kapitalforhøjelse i IVS’et for at nå op på minimumskapitalen for anpartsselskaber på 40.000 kr.

Med virkning fra den 26. februar 2021 er der trådt nogle mere lempelige regler for kapitalforhøjelse i og omregistrering af IVS’er til anpartsselskaber i kraft. Du kan læse mere om disse nye regler her

Som iværksætter bør du søge juridisk rådgivning og forretningsmæssig sparring så tidligt i opstartsfasen som muligt. Herved undgår du utilsigtede overraskelser og får etableret en god platform for din fremtidige virksomhed. Med udgangspunkt i en resultatorienteret rådgivning har vi derfor oprettet en specialistgruppe med henblik på en målrettet rådgivning af iværksættere, som samtidig er bevidst om, at stiftelsesomkostningerne skal holdes under kontrol.

Med os som sparringspartner er du sikker på, at rammerne og det juridiske fundament for din fremtidige virksomhed er på plads, så du har et godt afsæt for fremtiden.

Læs mere om selskabsstiftelse her

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for rådgivning i forbindelse med opstart af virksomhed?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her