Ny lov om fremtidsfuldmagter træder i kraft 1. september 2017

Nyhed
31.08.2017

Folketinget vedtog 12. maj 2016 lov om fremtidsfuldmagter. Loven træder i kraft 1. september 2017. Med den nye lov får man mulighed for at tage stilling til, hvem der skal tage vare på ens personlige og/eller økonomiske forhold, hvis man på et tidspunkt bliver ude af stand til selv at gøre det.

En fremtidsfuldmagt er et alternativ til det offentligt fastsatte værgemål og til den almindelige aftaleretlige fuldmagt.

 

Fremtidsfuldmagterne tager således højde for, hvad der måtte ske i fremtiden.

 

Fremtidsfuldmagterne bliver aktuelle og dermed aktive, hvis man for eksempel bliver dement, eller hvis man på grund af sygdom eller ulykke bliver ude af stand til selv at varetage sine personlige og/eller økonomiske forhold.

 

Man kan udpege én eller flere fuldmægtige (repræsentanter), og man kan vælge, hvor omfattende fuldmagten skal være. Om den skal omfatte personlige forhold, økonomiske forhold eller begge dele.

 

Fremtidsfuldmagterne skal oprettes i et nyt register gennem en digital selvbetjeningsløsning fra Tinglysningsrettens internetportal. Den digitale selvbetjeningsløsning kan tilgås her. Fuldmagten skal efterfølgende vedkendes over for en notar, hvorefter fremtidsfuldmagten er gyldig, men inaktiv. Fremtidsfuldmagten træder først i kraft (bliver aktiv) , hvis der bliver behov for det. Det er Statsforvaltningen, der sætter fremtidsfuldmagten i kraft, efter at man selv eller fuldmægtigen har indgivet anmodning herom.

 

Der skal tages stilling til en række forhold, når man opretter en fremtidsfuldmagt, og det kan i den forbindelse være en god idé at rådføre sig med en advokat. Helle Mørch Sørensen står gerne til rådighed for eventuelle spørgsmål.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev