20. maj 2022

Virksomheders frist for indlevering af årsrapport udskydes permanent

20. maj 2022
Den 19. maj 2022 har folketinget endeligt besluttet, at årsregnskabsloven skal ændres, så de danske virksomheder fremover permanent får mere tid til at indlevere årsrapport.

Hvad betyder ændringen?

Konkret betyder ændringen, at fristen for indlevering af årsrapport udskydes permanent fra 5 til 6 måneder. Det vil have den positive indvirkning, at fristen for indlevering af årsrapporter vil blive ensrettet med fristen for indberetning af oplysningsskemaet på Skatteministeriets område.

Udskydelsen kan anvendes allerede nu for de årsrapporter, der skulle være indberettet 31. maj 2022, hvorfor disse senest skal indberettes den 30. juni 2022.

Ny bogføringslov

Herudover har folketinget ved samme lejlighed vedtaget en ny bogføringslov, som medfører en række nye krav til virksomheder. Herunder er det særligt af betydning, at de fleste virksomheder fremover vil have en pligt til at foretage digital bogføring. Bogføringsloven træder i kraft 1. juli 2022, men ikrafttrædelsen for reglerne om digital bogføring er endnu ikke fastsat.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til de nye regler i bogføringsloven og årsregnskabsloven, er du altid velkommen til at kontakte os.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her