09. jun 2020

Udløb af lønkompensationsordningen - Sådan kan din organisation forberede sig

09. jun 2020
Hjælpepakken om midlertidig lønkompensation til virksomheder i økonomisk krise som følge af Covid-19 udløber efter Regeringens seneste udmelding den 29. august 2020. Arbejdsgivere bør allerede nu overveje, hvordan man vender tilbage til ”normalen”, og om det er nødvendigt med tilpasninger af organisationen.

Lønkompensationsordningen gælder indtil videre til og med den 8. juli 2020. Men der er indgået aftale om, at den forlænges til den 29. august 2020.

Efter udløb af lønkompensationsordningen

Der er næppe nogen, som forventer, at danske virksomheder allerede fra den 29. august 2020 er tilbage på ”normalen”. Det kan derfor for mange virksomheder være relevant efter udtrædelse af eksempelvis lønkompensationsordningen – eller en eventuel aftale om arbejdsfordeling – at overveje, hvorledes organisationen skal se ud efterfølgende.

Det kan således fortsat være relevant at overveje afvikling af afspadsering eller ferie, at indgå aftaler om lønnedgang eller i yderste konsekvens at foretage opsigelse af medarbejdere.

Opsigelse af medarbejdere under lønkompensationsordningen

Man skal som arbejdsgiver være opmærksom på, at eksempelvis opsigelser - på grund af økonomiske forhold - afgivet under lønkompensationsordningen vil medføre, at virksomheden fra opsigelsestidspunktet afbryder kompensationsperioden med den virkning, at eventuel allerede udbetalt lønkompensation i et vist omfang skal tilbagebetales.

Virksomhederne skal derfor overveje nøje, hvornår eventuelle opsigelser skal effektueres, herunder om dette først skal ske efter udløb af lønkompensationsordningen, eller om de skal effektueres tidligere med den konsekvens, at virksomheden ryger ud af lønkompensationsordningen.

Udtrapning af lønkompensationsordningen

Som virksomhedsejer bør man ligeledes overveje, hvorvidt man skal ”trappe ud” af lønkompensationsordningen, for eksempel ved at genindkalde medarbejdere.

Lønkompensationsordningen er gjort fleksibel, således det er muligt at genindkalde medarbejdere til arbejdet. Man skal blot sikre sig, at man opfylder kravet om, at minimum 30% eller mere end 50 af virksomhedens ansatte i gennemsnit er hjemsendt under lønkompensationsperioden.

Overgang til ”normalen” rejser således mange spørgsmål og bør overvejes og planlægges nøje.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning?

HjulmandKaptain er behjælpelig med at finde en ordning, der passer lige netop til din virksomhed. Har du spørgsmål eller brug for rådgivning, så tøv ikke med at kontakte os.

Du kan også læse mere om de juridiske forhold i forbindelse med Covid-19 på denne side, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og spørgsmål og svar vedrørende håndtering af Covid-19.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål vedrørende lønkompensation, og hvordan din virksomhed kan trappe ud af ordningen?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her