17. mar 2020

Ordning med arbejdsfordeling bliver mere fleksibel for at undgå afskedigelser

17. mar 2020
Regeringen har besluttet at gøre ordningen med arbejdsfordeling mere fleksibel for at hjælpe virksomheder til hurtigt at kunne tilpasse sig og undgå afskedigelser af medarbejdere som følge af Covid-19.

Du kan læse seneste nyt om arbejdsfordeling under vores Q&A her

Ordningen om arbejdsfordeling betyder, at virksomheder kan sætte medarbejdere ned i tid i en midlertidig periode, hvor medarbejderen så får supplerende dagpenge.

Tidligere var det et krav, at en ændring af arbejdsfordeling skulle varsles til det lokale jobcenter én uge i forvejen, men med de ændrede regler, så kan arbejdsfordelingen tages i brug med det samme, den er anmeldt til jobcenteret.

Dermed får virksomhederne mulighed for hurtigt at tilpasse sig den aktuelle situation, de står i, og samtidig skal det sikre, at færrest muligt må afskediges.

Ordningen bliver samtidig mere smidig, således virksomheder kan skifte mellem typerne af arbejdsfordeling, når en cyklus i arbejdsfordelingen er afsluttet.

Reglerne trådte i kraft den 12. marts 2020, og den nye blanket for meddelelse om ændret arbejdsfordeling skulle være at finde på jobnet.dk/blanketter fra onsdag den 18. marts 2020.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med den ændrede ordning om arbejdsfordeling som følge af Covid-19, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om de juridiske forhold i forbindelse med Covid-19 på denne side, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og spørgsmål og svar vedrørende håndtering af Covid-19.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål vedrørende ordningen om arbejdsfordeling ifm. Covid-19?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her