30. mar 2020

Nyt forslag om at hæve lønkompensationen ifm. Covid-19

30. mar 2020
Regeringen har den 30. marts 2020 lagt op til at hæve det maksimumbeløb, som virksomhederne kan søge i lønkompensation ifm. Covid-19. Forslaget er efterfølgende blevet godkendt den 1. april 2020.

Den nye aftale betyder, at det maksimale støtteniveau for både funktionærer og ikke-funktionærer hæves fra henholdsvis 23.000 kr. og 26.000 kr. til 30.000 kr. pr. måned pr. omfattet fuldtidsansat. 

Dette har stor betydning for de virksomheder, som har hjemsendt eller vil hjemsende medarbejdere med en så høj løn, at de indtil nu ville have ramt loftet for lønkompensationen på henholdsvis 23.000 og 26.000 kr.

Ændringen af aftalen betyder, at der kan søges op til 30.000 kr. pr. medarbejder pr. måned. Dette gælder også, selvom virksomheden havde søgt lønkompensation, inden ændringen blev vedtaget.

Der ændres ikke på procentsatserne, hvorefter virksomheden kan få kompensation for en procentdel af lønnen – det er dermed kun maksimumsbeløbet, der påvirkes af ændringen. Dette betyder, at der fortsat alene kan søges om kompensation af 75 pct. af lønnen for funktionærer og 90 pct. af lønnen for ikke-funktionærer. Der ændres heller ikke på de øvrige betingelser for lønkompensationsordningen.

Du kan læse mere om lønkompensationsordningen her

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med lønkompensationen som følge af Covid-19, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om de juridiske forhold i forbindelse med Covid-19 på denne side, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og spørgsmål og svar vedrørende håndtering af Covid-19.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål vedr. lønkompensation ifm. Covid-19?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her