03. apr 2020

Ny lov åbner midlertidig mulighed for udskydelse af ferie som følge af Covid-19

03. apr 2020
Folketinget vedtog den 2. april 2020 en ny lov, der giver virksomheder mulighed for at udskyde medarbejdernes ferie til den efterfølgende afholdelsesperiode.

Et enigt Folketing vedtog den 2. april 2020, at ferie, der ikke kan afholdes i indeværende ferieår, kan udskydes til den efterfølgende afholdelsesperiode, hvis væsentlige, upåregnelige driftsmæssige hensyn gør det nødvendigt pga. Covid-19.

Udskydelsen omfatter både ferie, der allerede er fastlagt til afholdelse, og ferie, der endnu ikke er fastlagt, og kan ske enten som aftale medarbejder og virksomhed i mellem eller efter virksomhedens pålæg.

Medvirker udskydelsen af medarbejderens ferie til eventuelle økonomiske tab hos medarbejderen, skal virksomheden erstatte dette tab.

Loven åbner som nævnt op for en midlertidig ordning og vil således kun gælde ferie, der er optjent efter den gældende ferielov til brug i ferieåret 2019/2020 og i det korte ferieår fra 1. maj 2020 til 31. august 2020.

Du kan læse lov nr. 348 af 2. april 2020 om udskydelse af ferie i forbindelse med Covid-19 her

Har du som arbejdsgiver brug for hjælp eller rådgivning i forbindelse med håndteringen af Covid-19, så tag fat i vores Covid-19-ansættelsesteam.

Du kan også læse mere om de juridiske forhold i forbindelse med Covid-19 på denne side, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og spørgsmål og svar vedrørende håndtering af Covid-19.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til håndtering af Covid-19 i din virksomhed?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her