06 jan 2020

Ny branchenorm om arealoplysninger ved projektsalg

Forbrugerrådet Tænk og Dansk Ejendomsmæglerforening har med virkning fra den 1. januar 2020 indført en ny såkaldt branchenorm, som skal gøre det lettere for købere af projektejendomme at gennemskue, hvor stort boligarealet er. Denne nyhed er særligt relevant for blandt andet ejendomsudviklere, bygherrer, entreprenører, landinspektører, ejendomsmæglere og andre interessenter, der beskæftiger sig med opførelse, formidling, køb og salg af projektejendomme.

Den nye branchenorm, som gælder for alle medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening, indebærer, at det på plantegningen for den ejendom, som skal opføres, skal angives, hvad ejendommens indvendige længdemål fra væg til væg for hvert enkelt rum er.

Der må ikke af plantegningen være angivet yderligere arealangivelser, og formålet med den nye branchenorm er, at forbrugeren ikke misforstår de arealoplysninger, der anføres i plantegningerne.

Branchenormen har fra flere sider mødt nogen ”modvind” med argumenter om, at det kan være vildledende ikke at oplyse det indvendig areal, men kun mål, og at den nye branchenorm blot er endnu en tilføjelse til listen over arealbegreber, der ”… f.eks. allerede tæller bl.a. bygningsarealet, enhedens boligareal, det tinglyste areal …”.

Anbefalingen herfra er, at virksomheder, der arbejder med projektsalg, tager en advokat og en landinspektør med på råd, således det sikres, at man ikke som sælger uforvarende kommer til at overtræde den nye branchenorm.

Som køber er det vigtigt, at det præcist afdækkes, hvilket areal det er, man køber, således at ens investering får det udbytte, man forventer – køber man en investeringsejendom til udlejning, kan det være helt afgørende for rentabiliteten i projektet, at forventningerne til det købte areal matcher det areal, man har forudsat at leje ud.

Tilpasning af plantegninger efter den nye branchenorm skal ske senest den 1. marts 2020.

HjulmandKaptain er specialister i fast ejendom, herunder projektudvikling og projektsalg, og bistår gerne med råd og vejledning om den nye branchenorm.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for rådgivning i forbindelse med den nye branchenorm?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.