01. maj 2020

Må medarbejdere arbejde, hvis de er hjemsendt med lønkompensation?

01. maj 2020
Da lønkompensationsordningen blev indført pga. Covid-19 var der meget snævre rammer for at lade hjemsendte medarbejdere udføre opgaver for virksomheden, men ordningen er undervejs blevet mere fleksibel, så det nu er muligt at tilpasse ordningen til de konkrete behov i virksomheden.

Udgangspunktet er, at medarbejdere ikke må arbejde, når de er hjemsendt med fuld løn i lønkompensationsperioden. Men efterhånden er lønkompensationsordningen blevet mere fleksibel.

Virksomheden har f.eks. mulighed for at genindkalde hjemsendte medarbejdere. Det skal ske i hele dage, og virksomheden skal tilbagebetale den kompensation, der er modtaget for de dage, medarbejderne er genindkaldt. Virksomheden vil fortsat modtage kompensation for de medarbejdere, der er hjemsendt.

Genindkaldelse kan ske med 1 dages varsel.

Virksomheder, som måske allerede på ansøgningstidspunktet ved, at de får brug for medarbejderne eller blot nogle af disse inden for hjemsendelsesperioden, kan i forbindelse med ansøgningen angive, hvor mange dage de planlægger at genindkalde medarbejderne i hjemsendelsesperioden.

Der er også mulighed for at lade flere medarbejdere være omfattet, som skiftevis er på arbejde og hjemkaldt.

Det er et krav, at virksomheden hjemsender minimum 30 % af medarbejderne (målt efter hoveder) eller mere end 50 ansatte. Dette krav skal også opfyldes, hvis man genindkalder medarbejdere, og det betyder, at der minimum skal være hjemsendt 30 % af medarbejderne (målt efter hoveder) eller mere end 50 ansatte i gennemsnit i den periode, som virksomheden søger lønkompensation for.

Har du brug for at finde den rigtige ordning for din virksomhed, så kontakt os. Vi hjælper dig med at finde den rigtige løsning, og vi sikrer, at den anvendte ordning er i overensstemmelse med reglerne.

Du kan også læse mere om de juridiske forhold i forbindelse med Covid-19 på denne side, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og spørgsmål og svar vedrørende håndtering af Covid-19.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål vedr. ordningen om lønkompensation?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her