27. okt 2020

Kan du få erstatning, hvis du bliver smittet med Covid-19 på et sygehus?

27. okt 2020
Patienterstatningen har anerkendt en ansøgning om erstatning fra pårørende til en patient, der døde efter at være blevet smittet med Covid-19 på et sygehus, hvor han var blevet behandlet for en anden sygdom.

Sygehuset havde ikke gjort noget galt, men der findes en særbestemmelse i patienterstatningsreglerne, som betyder, at man har ret til erstatning, hvis man bliver påført en alvorlig og sjælden lidelse efter behandling i sundhedsvæsnet, selvom der ikke er begået fejl i forbindelse med behandlingen.

Derfor er de pårørende berettigede til erstatningsposter såsom 1) forsørgertabserstatning til ægtefælle/børn eller andre, samt 2) begravelsesudgifter eller et såkaldt overgangsbeløb.

I den konkrete sag, som du kan læse om her, kunne det påvises, at smitten var sket på sygehuset ved at sammenholde afdødes prøvesvar med den periode, hvor han var indlagt.

Patienterstatningen er af den opfattelse, at der er flere pårørende, som er berettiget til erstatning, men som ikke er bekendt med den særlige bestemmelse om ret til erstatning efter den såkaldte ”rimelighedsregel”, hvor man kan have ret til erstatning, selvom der ikke er begået fejl fra sygehusets side, hvis skaderne efter en behandling er tilstrækkeligt sjældne og alvorlige.

Så har du mistet en pårørende, som følge af Covid-19, og som blev smittet, mens han eller hun var i behandling for anden sygdom i sundhedsvæsnet, så har du måske ret til erstatning.

Har du spørgsmål i forbindelse med ovenstående, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her