17. apr 2020

Hvad betyder genåbningen for muligheden for kompensation?

17. apr 2020
Danmark lukker stille og roligt op. Det er resultatet af den politiske aftale, der natten til den 17. april 2020 blev indgået af samtlige folketingspartier.

Aftalen skal nu udmøntes i praksis gennem en justering af de bekendtgørelser, der allerede er udstedt om påbudt lukning mv. Bekendtgørelsen udløber efter sin egen ordlyd den 18. april 2020. Eftersom det ikke er meningen, at restauranter og lignende skal kunne åbne, og da der stadig skal gælde et forbud mod forsamling af mere end 10 personer på samme sted, forventer vi, at der kommer en ny og justeret bekendtgørelse.

Aftalen, som blev indgået natten til den 17. april 2020 medfører, at frisører, tatovører, massører, tandlæger blandt andre kan åbne deres virksomheder fra mandag den 20. april 2020.

En åbning kræver dog fortsat, at de sundhedsmæssige anbefalinger i virksomhederne kan efterleves.

Visse virksomheder, der har været omfattet af påbudt nedlukning, vil således fortsat kunne være i en situation, hvor det ikke er hensigtsmæssigt at lukke op pga. de sundhedsmæssige anbefalinger.

Hvad det betyder i forhold til bl.a. den eksisterende omkostningskompensationsordning kan vi først endeligt sige, når vi ser, hvordan Regeringen i praksis vil gennemføre ændringen af reglerne om lukning mv.

Men som det ser ud lige nu, vil en virksomhed, der tidligere har været påbudt lukket, kunne få 100 % godtgørelse for virksomhedens omkostninger i den periode, virksomheden var påbudt lukket, men kun 80 % fra den 20. april 2020 og frem, hvis virksomheden af sundhedsmæssige hensyn forbliver lukket.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med kompensationsordningerne som følge af Covid-19, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om de juridiske forhold i forbindelse med Covid-19 på denne side, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og spørgsmål og svar vedrørende håndtering af Covid-19.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til kompensationsordningerne i forbindelse med Covid-19?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her