05 jul 2019

Ejer du fast ejendom i udlandet, og har du husket at indberette ejendomsskatter?

Hvis du ejer fast ejendom i udlandet, herunder også fritidshuse, som du selv benytter, skal du være opmærksom på, at der skal betales dansk ejendomsværdiskat af denne ejendom på samme måde, som var det en dansk ejendom.

Da beregningsgrundlaget for dansk ejendomsværdiskat er ejendomsvurderingen, skal der også fremfindes en ejendomsvurdering for den udenlandske ejendom. Det er derfor som udgangspunkt ikke anskaffelsessummen, handelsværdien eller andre værdier, der skal betales ejendomsværdiskat af, men en beregnet ”offentlig ejendomsværdi”.

Skattestyrelsen udstedte i juni denne meddelelse, hvor du kan se, hvordan ejendomsværdien for din udenlandske ejendom fremfindes. Det er nemlig ikke ens for alle lande. Du kan ved hjælp af denne meddelelse fremfinde ejendomsværdien og derved selv beregne og angive ejendomsværdiskatten til skattestyrelsen.

Fristen for rettidig angivelse af ejendomsværdiskatten for 2018 var den 1. juli 2019. Hvis du således ikke allerede har indberettet ejendomsværdiskatten, anbefales det, at du gør det hurtigst muligt. Det er bedre at få indberettet for sent end slet ikke.

Har du en udenlandsk ejendom, eller overvejer du at sælge eller købe en, og er i tvivl om de skattemæssige forhold herved, er du meget velkommen til at kontakte os.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål vedrørende dine skattemæssige forhold?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her