07. dec 2020

Byggebranchen i Nordjylland får en økonomisk håndsrækning – søg fra bodspuljen til bygge- og anlægsarbejder

07. dec 2020
Blev din virksomhed ramt af bod eller dagbod som direkte følge af nedlukningen i de syv nordjyske kommuner i november 2020 pga. Covid-19, så kan du nu søge om økonomisk kompensation fra bodspuljen for bygge- og anlægsarbejder.

I perioden den 6. november 2020 til den 26. november 2020 indførte regeringen en række restriktioner om begrænset mobilitet til og mellem de 7 nordjyske kommuner, Frederikshavn Kommune, Læsø Kommune, Brønderslev Kommune, Jammerbugt Kommune, Vesthimmerlands Kommune, Thisted Kommune, og Hjørring Kommune.

Hvis din virksomhed blev ramt af bod eller dagbod som direkte følge af disse restriktioner, kan du nu, via Erhvervsstyrelsen, søge om økonomisk kompensation af 80 % af den pålagte bod – dog maksimalt 100.000 kr. per p-nummer, og maksimalt 1,5 mio. kr. per CVR-nummer.

Vær opmærksom på, at du skal ansøge inden 15. december 2020, og at din ansøgning skal være ledsaget af dokumentation for en række forhold – se nærmere i det følgende.

Betingelserne for at opnå kompensationen er: 

  • Din virksomheds bygge- og anlægsprojekt blev forsinket som følge af restriktionen om begrænset mobilitet mellem kommunegrænserne.
  • Din kontrakt skal senest være indgået den 2. november 2020.
  • Kontrakten skal have aftalte vilkår og beløbsstørrelser for bod eller dagbod.
  • Du skal kunne dokumentere, at du har et igangværende bygge- og anlægsprojekt, der blev direkte forsinket på grund af restriktionerne om begrænset mobilitet i de nordjyske kommuner mellem den 6. november 2020 og 26. november 2020.
  • Du skal kunne dokumentere, at bods-/dagbodsvilkårene i kontrakten er aktiveret. Dokumentationen kan bestå af f.eks. mailkorrespondance med kontraktparten indenfor nedlukningsperioden, faktura med klar dato for bod/dagbod og årsag, og som er knyttet til nedlukningsperioden.
  • Du skal kunne komme med oplysninger om din virksomheds omsætning i perioden fra 1. januar til 30. september 2020. Hvis virksomheden er stiftet efter 1. januar 2020, så skal du kunne komme med oplysninger for perioden fra stiftelsesdatoen frem til 5. november 2020.

HjulmandKaptain står klar til at bistå med ansøgningsprocessen.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til bodspuljen og ansøgningsprocessen?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her