22. mar 2020

Bør din virksomhed ændre betalingstidspunkt for forsikringspræmier pga. Covid-19?

22. mar 2020
Covid-19-udbruddet og nedlukningen af flere funktioner i samfundet har sat mange virksomheder i en situation, hvor de må overveje, hvilke kreditorer de skal betale først.

Forsikringspræmier skal betales på det tidspunkt, det er aftalt med forsikringsselskabet. Det kan være for et helt år eller helt ned til månedsvis betaling.

I en situation med mangel på likviditet kan man overveje, om man skal prøve at ændre aftalen, således helårsvis betaling bliver til månedsbetaling.

En anden mulighed for at spare likviditet er at kontakte forsikringsselskabet og bede om henstand. De fleste forsikringsselskaber vil se positivt på en henvendelse om dette.

Betalingsfristen er 21 dage efter forsikringsselskabets påkrav. Hvis betaling ikke sker, kan selskabet opsige forsikringen med 14 dage varsel. I hele denne periode (21 + 14 dage) dækker forsikringen, selvom præmien ikke er betalt.

Det må stærkt anbefales at kontakte forsikringsselskabet og enten bede om henstand eller omlægning til månedsbetaling, hvis man har problemer med at have likviditet til at betale forsikringspræmien.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med Covid-19, så er du velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe.

Du kan også læse mere om de juridiske forhold i forbindelse med Covid-19 på denne side, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og spørgsmål og svar vedrørende håndtering af Covid-19.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her