Risikostyring og forsikring

Risikostyring og forsikring

Ledelsen i et selskab er forpligtet til at sikre, at der sker risikostyring i virksomheden. Det er op til ledelsen selv at afgøre, hvordan og hvor ofte dette skal ske, men typisk skal spørgsmålet overvejes i forbindelse med årsrapporten.

Risikostyring består af tre led

  • Risikoidentifikation
  • Risikobegrænsning
  • Risikoovervågning

De risici, der findes, bør opdeles efter sandsynlighed og konsekvens, således at virksomheden primært arbejder med risici, der har høj sandsynlighed og stor konsekvens.

Risikobegrænsning

Risikobegrænsning sker primært gennem tegning af forsikring, men kan derudover indeholde gennemgang af virksomhedens kontrakter, salgs- og leveringsbetingelser samt forhold til offentlige myndigheder (eksempelvis overholdelse af krav til databeskyttelse).

De risici, der bliver tilbage, bør løbende overvåges med henblik på at sikre, at virksomhedens ledelse hele tiden har overblik over de risici, virksomheden er udsat for. Herunder kan ledelsen overveje, om de pågældende risici kan fjernes eller reduceres på et senere tidspunkt.

HjulmandKaptain tilbyder at bistå ved arbejdet og rapportere til ledelsen angående forhold, der bør tages i betragtning ved risikostyringen.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du brug for en advokat med speciale i forsikring og forsikringssager?

Få svar på dine spørgsmål vedr. forsikring

Udfyld felterne, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her