23. mar 2023 09:00

Webinar: Aktuel forvaltningsret og kommunalret

Arrangementet er afviklet

Se oversigten med kommende seminarer og webinarer på linket herunder

Arrangementer
Har du ansvar for borgerkontakt og behandling af tvister og aktindsigter i en kommune, og vil du gerne opdateres på aktuel forvaltningsret og kommunalret? Så vær med, når vi hos HjulmandKaptain inviterer til webinar den 23. marts kl. 9.00 – 10.00.

På webinaret sætter vi fokus på

  • Håndtering af erstatningskrav fra borgere v/ Marianne Fruensgaard, advokat og ejerpartner med speciale i procesret og erstatningsret
  • Håndtering af aktindsigtsanmodninger og det vanskelige møde med borgere v/Martin Holmgaard Thomsen, advokat med speciale i udbudsret og offentligret
  • Tre aktuelle offentligretlige afgørelser v/Niels Vase, advokat og partner med speciale i offentligret og GDPR

Webinaret er relevant for: 

Webinaret er for dig, der arbejder som chef, leder eller jurist i en offentlig forvaltning, hvor du har ansvar for borgerkontakt og behandling af tvister og aktindsigter.

Det får du ud af at deltage

Her kan du læse mere om de emner, som vores specialister sætter fokus på, og hvad du får ud af at deltage i webinaret.

Håndtering af erstatningskrav fra borgere
Offentlige myndigheder modtager i stigende grad erstatningskrav fra borgere. Det er typisk erstatningskrav baseret på argumenter om langsom eller fejlbehæftet sagsbehandling. Men hvordan sikrer du, at disse krav håndteres korrekt, både overfor den enkelte borger, forvaltningens medarbejdere og i forhold til stillingtagen til erstatningskravet? Det belyser Marianne Fruensgaard på dette webinar.

Håndtering af aktindsigtsanmodninger og det vanskelige møde med borgere
Aktindsigtsanmodninger eller vanskelige møder med borgere, der bunder i borgere eller virksomheders utilfredshed med offentlige myndigheders sagshåndtering, kan ofte give anledning til spørgsmål som: Hvem gør hvad? Hvad er den retlige interesse? Hvad er sagsbehandlingstiden? Skal der ske begrænsning i kontakten mellem den pågældende borger eller virksomhed og den offentlige myndighed? På webinaret sørger Martin Holmgaard Thomsen for, at du får viden om, hvordan du skal håndtere disse særlige tilfælde af aktindsigtsanmodninger og vanskelige møder med borgere. Samtidig får du konkrete redskaber at arbejde videre med i forhold til håndteringen af aktindsigtsanmodninger og vanskelige møder med borgere.

Tre aktuelle offentligretlige afgørelser
Der kommer løbende nye afgørelser, som har betydning for arbejdet i en offentlig forvaltning. Niels Vase vil på dette webinar give dig et nærmere indblik i betydningen af følgende afgørelser:

  • Kommunal inhabilitet i sag om grundvandssænkning i forbindelse med råstofudvinding (MAD 2022.127)
  • Ikke objekt grundejeransvar på affaldsområdet (MAD 2022.39)
  • Anvendelse af Chromebooks i folkeskolen (aktuel status)

Skulle der inden webinarets afholdelse komme en ny afgørelse med særlig relevans, så kan det være, at vi erstatter eller supplerer programmet med den nye afgørelse.

Tilmeld dig webinaret

Vil du gerne opdateres på aktuelle nyheder inden for forvaltnings- og kommunalretten? Og samtidig høre nærmere om, hvordan du håndterer tvister, aktindsigt og erstatningskrav fra borgere? Så tilmeld dig webinaret her

Tilmeldingsfrist er den 23. marts 2023.

Vi ser frem til et godt webinar.

Gå ikke glip af seneste nyt

Er du interesseret i løbende at holde dig opdateret med nyheder inden for offentligret og modtage invitationer til vores webinarer og arrangementer, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev nu

Der er lukket for tilmelding.

Arrangementet er afviklet

Se oversigten med kommende seminarer og webinarer på linket herunder

Arrangementer

Dine oplægsholdere

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt og senest den følgende hverdag.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her