Erhvervsminister Brian Mikkelsen har fremsat et nyt lovforslag, som skal gøre det muligt at foretage apportindskud (indskydelse af andre værdier end kontanter) i forbindelse med omregistrering fra iværksætterselskab til anpartsselskab. Forslaget skal samtidig gøre det muligt at beslutte kapitalforhøjelse og omregistrering på samme generalforsamling.

Iværksætterselskaber
Iværksætterselskaber (IVS) er et selskab, der er velegnet til iværksættere, idet det kræver en lille startkapital, men hvor ejerne er beskyttede af den begrænsede hæftelse, som anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S) også tilbyder.

Et iværksætterselskab kan stiftes med DKK 1 i selskabskapital. Hensigten med et iværksætterselskab er, at det med tiden skal omregistreres til et anpartsselskab, da der skal henlægges mindst 25 % af selskabets overskud til en bunden reserve. Der kan samtidig ikke foretages udlodning, før reserven til opbygning af selskabets kapitalgrundlag sammen med selskabskapitalen udgør mindst DKK 50.000. 

På nuværende tidspunkt er det alene muligt at indskyde kontanter i iværksætterselskaber.

Mulighed for apportindskud ved omregistrering
Udover muligheden for at omregistrere et iværksætterselskab ved henlæggelse til en reserve har det også været muligt at foretage kapitalforhøjelse i iværksætterselskabet, således at selskabets selskabskapital og reserve tilsammen udgjorde mindst DKK 50.000.

Med lovforslaget stilles der forslag om, at der kan indskydes andre værdier end kontanter (apportindskud) ind i iværksætterselskabet i forbindelse med en omregistrering fra iværksætterselskab til anpartsselskab.

Samtidig ændres selskabsloven således, at det bliver muligt at træffe beslutning om kapitalforhøjelse og omregistrering fra iværksætterselskab til anpartsselskab samtidig, hvilket ikke var muligt tidligere.

Ikrafttrædelse
Det forventes, at lovforslaget træder i kraft med virkning fra den 1. juli 2018.

Har du spørgsmål i forbindelse med ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål vedrørende omregistrering af iværksætterselskab til anpartsselskab?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.