Regeringen nedsatte i 2008 en forebyggelseskommission, hvis opgave var at komme med en række anbefalinger til hvorledes livsstilssygdomme i den danske befolkning bedt kunne hindres. Blandt 2009 anbefalingerne fra forebyggelseskommissionen, var en fedtafgift på mættet fedt. Denne aktualiseres pr. den 1. oktober 2011.

Der vil fremadrettet skulle betales en afgift på 16 kr. pr. kg. mættet fedt i fødevarer såsom kød, mejeriprodukter, animalsk fedt, spiseolier, margarine og andre varer, der markedsføres som erstatningsvarer for disse.

Pligten til at betale afgiften påhviler den, der som led i et erhverv fremstiller fødevaren i Danmark men også den, der indfører fødevaren fra et land uden for EU og den der modtager fødevaren fra et andet EU-land.

Fritaget bliver virksomheder, der producerer fødevarer til eksport eller producerer fødevarer, som er uegnet til menneskeføde.

Fritaget bliver også virksomheder, der har en årlig omsætning af afgiftspligtige varer ekskl. afgift på 50.000 kr. eller derunder.

Afgiftsgrundlaget bliver vægten af mættet fedt i fødevaren, og det er den afgiftspligtige virksomhed, der skal kunne dokumentere vægten ved en henvendelse fra SKAT. I modsat fald kan der, i værste fald, opkræves en afgift af fødevarens samlede fedtindhold.

For yderligere oplysninger om den nye fedtafgift ret venligst henvendelse til HjulmandKaptain, telefon 70151000, advokat Birte Rasmussen, advokat Per Christensen, advokat Thomas Christensen, advokat Søren Nørgaard Sørensen, advokat Martin Thomsen eller advokatfuldmægtig Anne Kaptain.

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Book et gratis møde i dag

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale et uforpligtende møde.