Regeringen har den 21. november 2011 - som led i finansloven for 2012 - fremsat lovforslag om ophævelse af skattefritagelse for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer mv.

Lovforslaget indeholder i hovedtræk blandt andet følgende forhold:

Lønmodtagere vil ikke længere have mulighed for skattefrit, at få betalt ydelser til lægefagligt begrundet behandling ved sygdom eller ulykke, eller sygdomsforebyggende behandling, herunder behandling af psykiske lidelser hos psykolog eller psykiater samt kiropraktor af arbejdsgiveren.

Det medfører, at en arbejdsgivers betaling af lønmodtagerens private sundhedsbehandlinger mv. fremover vil være skattepligtig indkomst for lønmodtageren.

Arbejdsgiveren vil imidlertid fortsat have mulighed for skattefrit, at betale for behandling eller forebyggelse af arbejdsbetingede skader eller sygdomme. Det samme gælder for arbejdsgiverbetalt sundhedstjek og behandling af lønmodtagerens misbrug af medicin, alkohol, rygeafvænning mv., hvis de opfylder betingelserne for at kunne anses som personalepleje. Der skal derfor være tale om en generel ordning, der tilbydes alle medarbejdere.

I de tilfælde hvor arbejdsgiveren betaler for sundhedsforsikringen, vil det være betalingen af forsikrings-præmien, der udgør det skattepligtige beløb for lønmodtageren.

Arbejdsgiverens betaling bliver gjort arbejdsmarkedsbidragspligtig og goderne gøres til A-indkomst.

Arbejdsgiverens betaling falder ikke ind under den gældende skattefri bagatelgrænse på kr. 1.000. Dette uanset, at betalingen sammen med andre goder fra arbejdsgiveren ikke overstiger bagtalgrænsen.

Det foreslås, at skattefritagelsen for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer mv. skal gælde fra 1. januar 2012.

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du en sag, hvor du mangler advokathjælp?

Book et gratis møde i dag

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt for at aftale et uforpligtende møde.