Erhvervslejeret og Covid-19

Erhvervslejeret og Covid-19

Mange erhvervsdrivende er blevet pålagt at holde lukket pga. Covid-19/Coronavirus, og det berører udlejere og lejere af butikslokaler i blandt andet storcentre samt særlige brancher som frisører, massører og tatovører.

Det rejser derfor spørgsmål om, hvorvidt der kan være ret til at ophæve lejemålet eller kræve forholdsmæssigt afslag i lejen.

Ifølge erhvervslejelovens § 23 har en lejer ret til at ophæve lejemålet eller kræve forholdsmæssigt afslag i lejen, hvis der opstår restriktioner i forhold til den måde, lejemålet kan anvendes på.

Det er dog vigtigt at skelne mellem, om restriktionen er rettet mod den virksomhed, som lejeren udøver, eller om det er grundet lokalets beliggenhed, f.eks. fordi det er beliggende i et storcenter.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med erhvervslejemål og Covid-19/Coronavirus, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om, hvordan udlejere og lejere af butikslokaler er stillet ved restriktioner pga. Covid-19 her 

Derudover gør vi opmærksom på, at det via regeringens hjælpepakker kan være muligt for nogle erhvervsdrivende at søge om kompensation til faste udgifter som f.eks. husleje. Læs mere om kompensationsordningerne her

Kontakt

Tak for din henvendelse

Vi har sendt dig en kvittering via mail og kontakter dig hurtigst muligt.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning ifm. erhvervslejeret og Covid-19?

Vores advokater står klar til at hjælpe

Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så udfyld felterne. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du ikke indtaster nogle følsomme personoplysninger (f.eks. helbredsoplysninger) eller cpr. nr. i kontaktformularen.

Se vores persondatapolitik her